“Roosje Roos” : ons genealogisch bureau, is vernoemd naar een zuster van de Joodse betovergrootmoeder van Maarten Etmans: Mietje Roos. Mietje’s enige zoon, Salomon Roos, trok in 1842 als soldaat naar Indië.

Naast het onderzoek naar de Nederlandse families kregen we daardoor ervaring in het onderzoek naar Joodse families en naar families uit Nederlands-Indië.

Wie zijn wij?

Maarten Etmans was 20 jaar lang leraar klassieke talen in Utrecht. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het indiceren voor de databases op onze site.

Willy Etmans, heeft zich in 1996 laten omscholen tot archivaris. Haar werkzaamheden hebben o.a. bestaan uit het begeleiden van digitaliserings-projecten van akten van de Burgerlijke Stand voor Genlias (wie-was-wie) in Friesland en Utrecht. Ook inventariseerde ze familiearchieven.

Onze speurtochten voerden ons naar archieven in heel Nederland en naar archieven in België, (Antwerpen, Brussel), Duitsland (Münster, Recklinghausen, Bochum, Paderborn), Engeland (Londen), Frankrijk (Parijs, Rouen, Clermont Ferrand) en Indonesië (Java, Makassar, en de Molukken).